Ligusterhæk

Liguster er kendetegnet ved sine ovale og dybgrønne blade. Det er en ideel hækplante til hurtigt at skabe en fuld, tæt hæk. For at holde den pæn er det bedst at beskære den flere gange om året. Vi fortæller dig, hvordan du bedst gør det.

Sådan vokser ligusterhækken

Først fortæller vi dig noget mere om liguster som hækplante. Der findes flere forskellige typer liguster, men hækliguster (Ligustrum Ovalifolium) er vores favorit. Det er den mest stedsegrønne og (halv)hårdføre. Kun i strenge vintre kan hækken miste lidt blade, men de vokser hurtigt igen om foråret.

Omkring juli eller august får ligusterhækken hvide blomster, som efterfølges af sorte bær. For mennesker er disse bær giftige, men for fugle er de en sand delikatesse. Så hvis du ønsker fugle i din have, er en ligusterhæk et godt valg.

Liguster vokser ca. 40-50 centimeter om året. Det er en hækplante, der vokser godt næsten overalt. Den kan endda modstå forurening og er derfor også velegnet til brug i byen. Sol eller skygge, begge dele er gode for liguster!

Hvornår skal man beskære liguster?

Som du kan læse, er liguster en hurtigt voksende hækplante. For at holde din hæk i form er det vigtigt at beskære den regelmæssigt. De bedste tidspunkter for dette er:

Alvorlig beskæring eller formning: Det er bedst at gøre det på en overskyet dag i efteråret eller den tidlige vinter. Til foråret vil planten spire igen.

Vedligeholdelse: I juni måned kan du fjerne udstående grene for at give hækken en stram form.

Ønsker du at holde ligusterhækken så stram som muligt? Derefter kan du eventuelt planlægge endnu en beskæring mellem maj og september. Det er vigtigt, at du ikke beskærer i den brændende sol. De afskårne grene kan blive beskadiget af dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *